Spain

Spain
1
CountrySpain
Estadio Santiago Bernabéu
Opened1947
Capacity85454
ArchitectManuel Muñoz Monasterio, Luis Alemany Soler, Antonio Lamela (1992/2004)
Previous names1947 - 1955 Estadio Chamartín
SurfaceGrass
Phone+34 (91) 398 4300
AddressAvenida de Concha Espina 1, Chamartín
Email[email protected]
Websitehttp://www.santiagobernabeu.com

History

فدراسیون فوتبال اسپانیا (EF Real _Federación _Española_ de Fútbol RF) که وظیفه هدایت و سیاست گزاری فوتبال اسپانیا را بر عهده دارد، در یک مجتمع عظیم ورزشی به نام لاسیوداد-دل-فوتبال (La Ciudad__del _ Futbol ) در لاس روزاس (Las Rozas) از توابع و شهرهای اطراف مادرید، واقع شده است. این مجتمع، که مرکز اصلی راهبری فوتبال کشور اسپانیا می باشد، در منطقه ای به وسعت 12 هکتار، دارای 5 زمین فوتبال، یک زمین فوتسال و یک سایت آموزش و سیاست گزاری فوتبال و یک سایت امکانات و تجهیزات پیشرفته پزشکی است.

سرمربی کنونی(2012) تیم ویسنته دل بوسکه و رنگ لباس تیم ملی فوتیال اسپانیا معمولا به رنگ قرمز تند ((قرمز پر رنگ)) می باشد. اسپانیا قهرمان اخیر و فعلی جهان و اروپا است . این تیم موفق شده است که به مقام قهرمانی جام جهانی سال 2010 و جام ملتهای اروپای سال 2008 برسد. اسپانیا همچنین قهرمان جام ملتهای اروپای سال 1964 شد و به فینال یوروی 1984 هم راه یافت.

در جولای سال 2008، اسپانیا در رده بندی فیفا، در مکان نخست ایستاد و بدین ترتیب ضمن اینکه برای اولین بار در تاریخ فوتبالش موفق به این امر شد، جز شش تیمی شد که تا آن تاریخ در رنکینگ فیفا توانسته بودند، در رتبه نخست لیست بنشینند . همچنین آنها اولین تیمی شدند، که توانسته بود بدون قهرمانی قبلی در جام جهانی، در رنکینگ فیفا اول شود . بین نوامبر سال 2006 و جون سال 2009، اسپانیا موفق به ثبت رکورد دیگری شد به این نحو که تا قبل از شکست در برابر تیم ملی آمریکا، سی و پنج بازی را بدون شکست، پشت سر هم طی کرد و همچنین ثبت یک رکورد مشترک با تیم ملی برزیل، که شامل 15 برد پیاپی بود، به این تیم تعلق گرفت . و این بردهای متوالی تا کسب مقام سوم جام جهانی کنفدراسیونها ادامه داشت. اخیرا تیم ملی اسپانیا از سبک بازی پیروی می کند، که بیشتر به کنترل بازی توسط هافبکها و رد و بدل کردن پاسهای زیاد بین آنها وهمچنین جا به جای یهای سریع بازیکنان توجه دارد. این سبک فوتبال که با پاسهای سریع و کوتاه همراه است و بازیکنان با فاصله نزدیک به هم و در طرح ها و الگوهای پیچیده، بازی را به گردش در می آورند به نام سیستم بازی تیکی تاکا (Tiki-taka) نامیده می شود، این مدل بازی توسط تیم ملی اسپانیا و باشگاه های معتبر آن همچون تیم بارسلونا به نحو احسن مورد استفاده قرار می گیرد و عامل قدرت نمایی و برتری فوتبال اسپانیا در سالهای اخیر در جهان و در اروپا می باشد.

سالهای اولیه و تاثیرات جنگ

فدراسیون فوتبال اسپانیا، در سال 1909 بنیان گذاری شد و در سال 1913 به عضویت فیفا درآمد. اگرچه تا سال 1920 تیم ملی اسپانیا در هیچ بازی شرکت نکرد، در سال 1920 در مسابقات المپیک در مقابل دانمارک قرار گرفت که این تیم را با حساب یک بر صفر شکست داد. اولین حضور رسمی آنها در رقابتهای جام جهانی فوتبال به سال 1934 بر می گردد، جایی که با نتایج جالب توجه 9 بر 0 و 2 بر 1 تیم ملی پرتغال را در دو بازی رفت و برگشت، مغلوب خود کردند و به جام جهانی راه یافتند، انها در اولین قدم موفق به شکست تیم ملی برزیل با حساب سه بر یک شدند و بعد از این بازی در مقابل ایتالیا قهرمان نهایی جام جهانی آن سال و تیم میزبان این دوره در شهر فلورنس قرار گرفتند که بازی را یک بر صفر باختند.

در سوم می سال 1936، اساپانیا در برابر تیم سوئیس در شهر برن (BERN) قرار گرفت که بازی را دو بر صفر برد و این بازی آخرین بازی رسمی آنها تا هنگام پایان یافتن جنگ داخلی فرانسه ( 1936تا 1940) بود، بعد از جنگ و بعد از سال 1941 بازی ملی اسپانیا فقط در برابر تیم ملی کشورهای متحد با اسپانیا که در جنگ جهانی بی طرف بودند و از نظر سیاسی موضع مشابهی با این کشور داشتند، یعنی تیم ملی جمهوری ایرلند و تیم ملی پرتغال، برگزار می شد ، و تا سال 1949 که اسپانیا در برابر بلژیک قرار گرفت و بازی مساوی یکی بر یک تمام شد، این روند ادامه داشت،

تیم ملی فوتبال اسپانیا دهه 1950 و 1960

جام های جهانی سالهای 1942 و 1946 به دلیل جنگ جهانی دوم برگزار نشد، اسپانیا در بازیهای انتخابی، با یک برد 5 بر 1 و یک تساوی دو بر دو در برابر تیم ملی پرتغال، به جام جهانی 1950 صعود کرد، اسپانیا در جام جهانی سال 1950 با تیم های انگلیس و امریکا و شیلی در یک گروه قرار گرفت و موفق شد که به عنوان تیم اول گروه به مرحله بعد راه پیدا کند . در تاریخ حضور اسپانیا در تمام دوره های جام جهانی، این تنها دفعه ای بود که تیم ملی اسپانیا به عنوان تیم سر گروه به دور بعدی میرفت و نهایتا در مکان چهارم جهان ایستاد و این مقام بهترین نتیجه آنها در جام جهانی تا سال 2010 بود و به دلیل کسب همین نتیجه در جام جهانی آن سال به اعضای این تیم لقب ((دست نیافتنی ها)) داده شد. گلزن شاخص تیم ملی اسپانیا در این سری بازی ها استانیسلائو بازورا (Estanislau Basora) که در این جام، 5 گل به ثمر رسانید . با سرمربیگری مربی آرژانتینی_هلندی ((Helenio Herrera)) هلنیو هرارا و دستیارش دانیل نولان (Daniel Newlan) اسپانیا از خواب زمستانی به در آمد و جواز حضور در جام ملت های اروپای سال 1960 را کسب کرد . اسپانیا تیم ملی لهستان را با نتیجه جالب توجه 7 بر 2 شکست داد تا به مرحله یک چهارم نهایی راه یابد، در این مرحله آنها به علت روبرو شدن با تیم اتحادیه شوروی، که دارای اختلافات عمیق سیاسی با حاکم اسپانیا ژنرال فرانکو بود، از مسابقات کنار کشیدند . اسپانیاییها تحت رهبری آلفردو دی استفانو به مسابقات جام جهانی سال 1962 راه پیدا کردند، آنها تیم ملی ولز را در دور انتخابی سه بر دو شکست دادند، تا به دیدار پلی آف راه یابند و در این بازی تیم ملی مراکش را چهار بر دو بردند و به جام جهانی رفتند

جام جهانی 1982 اسپانیا

در سال 1976 در قرعه کشی میزبان جام جهانی 1982، اسپانیا به عنوان میزبان انتخاب شد. در این دوره جام جهانی تعداد تیمهای شرکت کننده در جام به 24 تیم افزایش یافت، در حالیکه انتظارها از تیم ملی اسپانیا به عنوان میزبان و با مربی گری خوزه سانتاماریا (José Santamaría) بسیار بالا بود، در مرحله گروهی اسپانیا در گروه 5 قرار گرفت، آنها با تیم ملی هندوراس با نتیجه یک بر یک به تساوی رسیدند، تیم ملی یوگسلاوی را دو بر یک شکست دادند و از تیم ملی ایرلند شمالی با نتیجه یک بر صفر باختند. نتایج کسب شده برای صعود اسپانیا به مرحله بعد کافی بود، در مرحله بعد در گروهB قرار گرفتند که از آلمان غربی شکست خوردند و بازی با انگلیس صفر بر صفر مساوی تمام شد و به این ترتیب، اسپانیا از دور مسابقات خارج شد، و سرمربی وقت تیم، یعنی خوزه سانتاماریا، از سمت خود برکنار شد .

1984 تا 1988

سرمربی پیشین تیم رئال مادرید میگوئیل مونوز (Miguel Muñoz) که در سال 1969 به شکل موقت سرمربیگری تیم ملی اسپانیا را در دست گرفته بود، برای رقابت های انتخابی جام ملتهای اروپای سال 1984 دوباره زمام امور تیم را در دست گرفت، اسپانیا در رقابت های انتخابی جام ملت های اروپای سال 1984 با تیم های ملی ایرلند، ایسلند ، مالت و هلند هم گروه بود. در بازی آخر اسپانیا برای صعود به مرحله بعد، باید تیم مالت را با اختلاف 11 گل شکست می داد، تا بالاتر از هلند در جایگاه نخست این گروه بنشیند ومجوز حضور در جام ملت های اروپا را کسب کند، بازی در نیمه اول، با حساب 3 بر 1 به پایان رسید، ولی در نیمه دوم اسپانیا 9 گل دیگر را نیز به ثمر رسانید؛ تا در گروه خود اول شود و پا به رقابتهای جام ملتهای 1984 بگذارد. در مرحله گروهی اسپانیا با تیم های ملی رومانی ، پرتغال و آلمان غربی هم گروه بود، که بعد از کسب نتیجه مساوی در برابر پرتغال و رومانی، بازی با آلمان را یک بر صفر برد. بدین ترتیب اسپانیا توانست تا مرحله نیمه نهایی بالا رود و در نیمه نهایی با تیم ملی دانمارک روبرو شد، این بازی در وقت های قانونی با حساب صفر بر صفر به پایان رسید و در ضربات پنالتی؛ اسپانیا دانمارک را 5 بر 4 شکست داد و به فینال راه یافت، اما بازی فینال بین تیمهای ملی فرانسه و اسپانیا که در نیمه اول مساوی تمام شده بود در نیمه دوم با دو گل تیم ملی فرانسه به سود این تیم خاتمه یافت و اسپانیا نایب قهرمان جام ملتهای اروپای سال 1984 شد.

اسپانیا در رقابتهای انتخابی جام جهانی سال 1986 مکزیک در گروه 7 با تیم های ملی ولز ، اسکاتلند و ایسلند هم گروه شد و به عنوان تیم اول گروه به جام جهانی رفت. در جام جهانی 1986، اسپانیا در مرحله گروهی با تیم های برزیل، ایرلند شمالی و تیم ملی الجزایر هم گروه بود ، که در بازی اول از برزیل شکست خورد و در بازی دوم و سوم مقابل تیم های ملی ایرلند شمالی و الجزایر پیروز شد و به مرحله بعد صعود کرد ، و در یک هشتم نهایی در برابر تیم ملی دانمارک صف آرایی کرد، که بازی را با نتیجه جالب توجه 5 بر 1 بردند. در حالیکه املیو بوتراگوانو (Emilio Butragueño) در این بازی هت تریک کرد و اسپانیا به مرحله یک چهارم نهایی صعود کرد. در این مرحله در برابر بلژیک قرار گرفت که بازی در وقت قانونی یک بر یک مساوی تمام شد و در ضربات پنالتی، بلژیک 5 بر 4 پیروز شد و بدین ترتیب پرونده تیم ملی اسپانیا در این دوره نیز بسته شد. اما مونوز (Miguel Muñoz) ، سرمربی تیم ملی اسپانیا ، در سمت خود باقی ماند و اسپانیا را برای جام ملتهای اروپای سال 1988 آماده کرد. در رقابت های انتخابی یورو 88 اسپانیا مانند دوره های قبل، بسیار عالی ظاهر شد و در گروهی که تیم های ملی اتریش و رومانی و آلبانی هم حضور داشتند، به جام ملت های اروپا راه یافتند و در رقابت های دور گروهی در گروه A با تیم های دانمارک و آلمان و ایتالیا هم گروه شدند، که با کسب یک پیروزی سه بر دو در برابر دانمارک و دو باخت متوالی به ایتالیا و آلمان، از مسابقات کنار رفتند.

تیم ملی فوتبال اسپانیا در سالهای 1990 تا 1992

آماده سازی اسپانیا برای رقابتهای انتخابی جام جهانی 1990ایتالیا، توسط سرمربی جدید این تیم یعنی لوئیس سوارز میرامونتس(Luis Suárez Miramontes) صورت گرفت. تیم اسپانیا با تیم های ملی ایرلند شمالی و مالت و مجارستان هم گروه شد و از گروه خود با عملکرد مناسبی صعود کرد.

اسپانیا در دور نهایی جام جهانی با تیم های اروگوئه و بلژیک و کره جنوبی هم گروه شدند، که با اروگوئه صفر بر صفر مساوی کردند ، کره جنوبی را سه بر دو شکست دادند و بلژیک را هم دو بر یک از سر راه برداشتند تا به دور بعد بروند. در مرحله یک هشتم نهایی از تیم ملی یوگسلاوی با نتیجه دو بر یک شکست خوردند و از صعود به یک چهارم نهایی بازماندند.

سپس وینسنته میرا (Vicente Miera) به عنوان سرمربی جدید تیم ملی اسپانیا منصوب شد، که با وجود عدم موفقیت در رقابتهای انتخابی جام ملتهای اروپای 1992، توانست اسپانیا را به مقام قهرمانی و مدال طلای المپیک تابستان 1992 در شهر بارسلونا برساند.

دوران مربیگری خاویر کلمنته (1992 تا 1998)

در سال 1992، خاویر کلمنته هدایت تیم اسپانیا را بر عهده گرفت و با 8 برد و تنها یک شکست، در مجموع دوازده مسابقه ، توانست اسپانیا را به جام جهانی سال 1994 رهنمون سازد.

در این جام جهانی، طبق قرعه کشی اسپانیا در گروه C با تیم های ملی آلمان ، کره جنوبی و بولیوی هم گروه شدند. در دو بازی اول با آلمان یک بر یک و با کره جنوبی دو بر دو به نتیجه تساوی دست یافتند و در بازی آخر بولیوی را سه بر یک در هم شکستند و به مرحله بعد رفتند. در مرحله بعد تیم ملی سوئیس را سه بر صفر شکست دادند و در یک چهارم نهایی با ایتالیا روبرو شدند و در یک بازی جنجالی و پر حرف و حدیث از ایتالیا دو بر یک شکست خوردند و از مسابقات کنار رفتند.

برای مسابقات جام ملت های اروپا در مرحله انتخابی ، اسپانیا با تیم های ملی بلژیک، دانمارک، ارمنستان و جمهوری مقدونیه در یک گروه قرار گرفتند. بعد از صعود به مرحله نهایی رقابت های جام ملت های اروپا ، اسپانیا با تیم های فرانسه و رومانی و بلغارستان در یک گروه قرار گرفت ، که بازی با بلغارستان و فرانسه با حساب یک بر یک مساوی تمام شد و رومانی را با نتیجه دو بر یک از پیش رو برداشتند ، تا اسپانیا به دور بعدی راه یابد. در این مرحله اسپانیا در برابر تیم ملی انگلیس صف آرایی کرد که بازی با پایان یافتن در وقت قانونی با حساب صفر بر صفر به ضربات پنالتی کشید و در پنالتی اسپانیا با حساب 4 بر 2 از انگلیس شکست خورد و از مسابقات حذف شد.

در رقابت های انتخابی جام جهانی سال 1998 کلمنته برای دومین بار مسئولیت اداره تیم برای صعود به جام جهانی را بر عهده داشت که به این امر دست یافت. در جام جهانی 1998 به غیر از اسپانیا 14 تیم اروپایی دیگر هم در بین 32 تیم حاضر در جام جهانی حضور داشتند و در مرحله گروهی اسپانیا با تیم های ملی پاراگوئه و نیجریه و بلغارستان هم گروه شده بود، که بعد از شکست از نیجریه و مساوی با پاراگوئه و به دست آوردن تنها پیروزی در برابر تیم ملی بولیوی، و کسب چهار امتیاز از صعود به مرحله بعد رقابتها بازماند.

تیم ملی فوتبال اسپانیا در یورو 2000 و جام جهانی 2002

بعد از اینکه اسپانیا در رقابتهای انتخابی جام ملتهای اروپای سال 2000، در اولین گام از تیم ملی قبرس سه بر دو شکست خورد، خاویر کلمنته جای خود را به (José Antonio Camacho ) خوزه آنتونیو کاماچو داد. اسپانیا با سرمربی جدید تمام بازی های باقیمانده را با پیروزی پشت سر گذاشت تا در مرحله نهایی رقابتهای جام ملت های اروپا در گروهC قرار بگیرد. در گروهC اسپانیا از تیم ملی نروژ یک بر صفر شکست خورد، ولی اسلوونی را دو بر یک و یوگسلاوی را چهار بر سه شکست داد، تا در یک چهارم نهایی با قهرمان جام جهانی 1998 یعنی تیم ملی فرانسه رقابت کند. اسپانیا این بازی را دو بر یک به حریف خود باخت و بدین ترتیب بازی های جام ملتهای اروپای آن سال هم برای اسپانیا به پایان رسید.

اما رقابتهای انتخابی جام جهانی سال 2002 برای این تیم همان طور که می خواست پیش رفت و در گروه خود بالاتر از تیم های ملی اتریش، رژیم اشغالگر قدس ، بوسنی هرزگووین و لیختن اشتاین (Liechtenstein ) قرار گرفتند. در مرحله گروهی جام جهانی در گروهB تیم های ملی اسلوونی و پاراگوئه را سه بر یک و تیم آفریقای جنوبی را سه بر دو شکست داد و قاطعانه به دور بعدی رفت. دریک شانزدهم نهایی ایرلند جنوبی را در ضربات پنالتی مغلوب خود کرد و در مرحله یک چهارم نهایی به دیدار کره جنوبی که میزبان رقابت ها بود رفت. در این بازی حداقل دو بار به نظر می رسید که اسپانیا موفق به شکست دادن کره جنوبی شده است، اما تلاش های این تیم و حمله های متعدد، حاصلی نداشت و در ضربات پنالتی اسپانیا با ناباوری بازی را واگذار کرد.

تیم ملی فوتبال اسپانیا در یورو 2004

در رقابت های دور نهایی جام ملت های اروپای سال 2004 اسپانیا با تیم های پرتغال که میزبان بود و همچنین روسیه و یونان هم گروه شده بود. اسپانیا یک بر صفر روسیه را شکست داد و با تیم ملی یونان یک بر یک مساوی کرد. اسپانیا برای صعود به مرحله بعد فقط به یک تساوی نیاز داشت که موفق به این امر نشد و از پرتغال شکست خورد و نهایتا تیم سوم گروه شد و مرحله حذفی جام ملت های اروپا را از دست داد. پیامد این شکست ، جابه جایی ایناکی سائز (Iñaki Sáez) سرمربی وقت اسپانیا با لوئیس آراگونز (Luis Aragonés) بود.

یک دوره طلایی : جام جهانی 2006 و یوروی 2008

در رقابتهای انتخابی جام جهانی 2006، اسپانیایی ها در گروهی که تیم ملی صربستان، بوسنی هرزگوین، لیتوانی، سان مارینو ، مونتنگرو و بلژیک حاضر بودند، بعد از صربستان و مونتنگرو در گروه خود که گروه 7 بود، سوم شدند و با بردن دیدار پلی آف در برابر اسلواکی، به جام جهانی 2006 که در کشور آلمان برگزار می شد صعود کردند و در گروهH با تیم های اکراین و تونس و عربستان هم گروه شدند. آنها اکراین را چهار بر صفر و تونس را سه بر یک و عربستان را یک بر صفر بردند و به دور بعد رفتند. اگرچه در این مرحله سه بر یک بازی را به فرانسه واگذار کردند و تنها حاصلی که از این جام بردند، این بود که همراه با برزیل به عنوان تیم های برتر از لحاظ اخلاقی و بازی های جوان مردانه شناخته شدند.

بعد از حذف شدن از رقابت های جام جهانی سرمربی اسپانیا لوئیس آراگونز از آنالیز و بررسی بازی ها به این نتیجه رسید که دلیل اصلی عدم موفقیت تیمش در جام جهانی، استفاده از یک روش بازی فیزیکی در مقابل حریفان بوده است ، در حالیکه بازیکنان تیم ملی اسپانیا از لحاظ فیزیک بدنی و قدرت بازی درگیرانه در سطح بالایی نبودند، لوئیس آراگونز بعد از کاوشهای زیاد، به فکر تغییر متد بازی اسپانیا افتاد تا از یک فوتبال درگیرانه رو به فوتبال ظریف و تاکتیکی با کنترل بیشتر توپ رو آورند. سبکی که توسط آراگونز انتخاب شد، هم اکنون در تیم ملی و همچنین باشگاه های معتبر فوتبال اسپانیا مانند بارسلونا به شدت مورد توجه می باشد، این سبک بازی به نام بازی تیکی تاکا (tiki-taka) معروف و شناخته شده است، که در آن بازی با پاسهای کوتاه و سریع و جا به جایی های ممتد بازیکنان و به گردش درآوردن توپ از کانال ها و مجاری مختلف، همراه است، در حالیکه تراکم بازیکنان در منطقه ای که توپ حضور دارد بسیار بالا است و بازیکنان نزدیک به هم بازی می کنند. سبک بازی تیکی تاکا در اصل سبک اختراعی بازیکن افسانه ای فوتبال هلند یوهان کرایف میباشد، که بین سالهای 1988 تا 1996 سرمربی گری تیم بارسلونا را بر عهده داشت و از این سبک جدید و جالب برای تیمش استفاده می کرد. در بازی های انتخابی جام ملتهای اروپای سال 2008 اسپانیا که در گروهF قرار گرفته بود، از سی و شش امتیاز ممکنه به بیست و هشت امتیاز دست پیدا کرد و برای 12امین بار در جام ملتهای اروپا حضور پیدا کرد و در قرعه کشی در گروهD قرار گرفت. نتایج اسپانیا در گروه به شرح زیر بود: برد چهار بر یک در برابر روسیه ، برد دو بر یک در برابر تیم ملی سوئد ، برد دو بر یک در مقابل مدافع عنوان قهرمانی دور قبل یعنی تیم ملی یونان . در مرحله یک چهارم نهایی اسپانیا با ایتالیا روبرو شد، که بازی در وقت قانونی با نتیجه تساوی صفر بر صفر به پایان رسید، اما ایتالیا در ضربات پنالتی بازی را چهار بر دو به اسپانیا واگذار کرد. اسپانیا در نیمه نهایی بار دیگر در برابر تیم ملی روسیه صف آرایی کرد که این تیم را باز هم با نتیجه 3 بر 0 شکست داد، تا به فینال برسد. بازی پایانی در ورزشگاه وینا ارنست هاپل استادیوم ('s Ernst-Happel-Stadion) برگزار شد و اسپانیا با گل فرناندو تورس در دقیقه 33 بازی را یک بر صفر برد و قهرمان اروپا شد. این قهرمانی دومین عنوان قهرمانی اسپانیا و در واقع دومین عنوان مهم و با ارزش این تیم از رقابتهای یوروی سال 1964 به حساب می آمد، اسپانیا با دوازده گل زده به عنوان برترین تیم گلزن و دایوید ویا با زدن چهار گل، جایزه گلزن برتر مسابقات را به خود اختصاص داد و ژاوی هرناندز به عنوان بهترین بازیکن جام معرفی شد، موفقیت اسپانیا در یورو 2008 باعث شد که 9 بازیکن ثابت این تیم توسط یوفا به عضویت تیم منتخب بازیکنان برتر رقابتهای جام ملت های اروپای سال 2008 در بیایند.

جام کنفدراسیونها و شروع رقابت های انتخابی جام جهانی 2010

لوئیس آراگونز بعد از قهرمانی در جام ملت های اروپای سال 2008 ، نیمکت مربی گری اسپانیا را ترک کرد و ویسنته دل بوسکه، به جای او نشست. بازیکنان تیم اسپانیا و همچنین سرمربی تیم در سال 2008 رکوردهایی را به خود اختصاص دادند، از جمله دایوید ویا در 15 مسابقه 16 گل زد و رکورد رائول را که در سال 1990 برای اسپانیا 10 گل در یک سال به ثمر رسانده بود، شکست. در یازدهم فوریه دایوید ویا رکورد دیگری هم ثبت کرد و آن اینکه با گلی که در دقیقه سی وشش وارد دروازه تیم ملی انگلیس کرد، اولین بازیکنی در تاریخ فوتبال اسپانیا شد، که در شش بازی متوالی موفق به باز کردن دروازه حریفان می شود. با آغاز رقابت های جام کنفدراسیون ها، ویسنته دل بوسکه سرمربی جدید اسپانیا هم موفق به ثبت یک رکورد شد، او 9 بازی پشت سر هم را با اسپانیا پیروز شد، رکوردی که تنها ژائو سالدانا (Joao Saldanha) در سال 1969 با تیم ملی برزیل آن را کسب کرده بود. اسپانیا در بازی های گروهی جام کنفدراسیون ها هر سه بازی خود را برد، به این ترتیب که تیم ملی سوئیس را 5 بر 0 برد، در این بازی فرناندو تورس اولین و سریعترین هت تریک خود را در تاریخ برگزاری جام کنفدراسیون ها انجام داد. آنها سپس عراق را یک بر صفر و آفریقای جنوبی را دو بر صفر شکست دادند. این بردها نه تنها اسپانیا را راهی مرحله نیمه نهایی کرد، بلکه رکوردی جدید را برای اسپانیا به ارمغان آورد ، با این دو برد آنها تنها تیمی در تاریخ فوتبال شدند که 15 بازی متوالی را برده است و ضمنا همراه با برزیل تنها تیم هایی شدند که 35 بازی را بدون شکست پشت سر گذاشتند. در بیست و چهارم جون سال 2009، بلاخره رکورد شکست نا پذیری اسپانیا شکسته شد و در مرحله نیمه نهایی جام کنفدراسیونها تیم ملی امریکا این تیم را 2 بر 0 شکست داد، تا اسپانیا وارد دیدار رده بندی شود. شکست از تیم ملی آمریکا در رقابت های این دوره، اولین شکست تیم ملی اسپانیا از سال 2006 بود. در رده بندی اسپانیا در برابر تیم آفریقای جنوبی قرار گرفت، که این تیم را سه بر دو شکست داد تا در مکان سوم دنیا بنشید.

در رقابتهای انتخابی جام جهانی 2010 ، اسپانیا با اقتدار تمام ده بازی خود را در گروه 5 ، با پیروزی به پایان رسانید و رکورد دیگری را برای خود ثبت کرد. آنها در نهم سپتامبر 2009 صعود خود را به جام با شکست سه بر صفر تیم ملی استونی قطعی کردند و در نهایت در تاریخ 14 اکتبر 2009 با نتیجه 5 بر 2 تیم بوسنی هرزگوین را شکست دادند.

اسپانیا در حالیکه در رنکینگ فیفا در جایگاه دوم جهان ایستاده بود و به عنوان یکی از مدعیان جدی قهرمانی مسابقات به شمار می رفت، پا به رقابت های جام جهانی سال 2010 گذاشت.

قهرمانی جام جهانی 2010

قرعه کشی جام جهانی در دسامبر سال 2009 اسپانیا را در گروه Hقرار داد، آنها با تیم های ملی سوئیس و هندوراس و شیلی هم گروه شدند. اسپانیا با بدشانسی اولین بازی خود را به تیم ملی سوئیس با نتیجه یک بر صفر واگذار کرد. بازی بعدی با هندوراس برگزار شد که اسپانیا با دو گل دایوید ویا بازی را برد و بازی با شیلی را هم دو بر یک به سود خود به پایان بردند، تا به مرحله حذفی جام جهانی بروند. در مرحله یک شانزدهم نهایی پرتغال را یک بر صفر شکست دادند و در یک چهارم نهایی پاراگوئه را با یک گل مغلوب کردند، گل اسپانیا به وسیله ویا به ثمر رسید، او ابتدا با یک شوت محکم دروازه پرتغال را هدف گرفت، که توپش به تیر دروازه برخورد کرد و سپس در ریباند توپ را درون دروازه پرتغال قرار داد و این چهارمین گل او در جام بود، گلی که رکوردی برای او و تیم ملی اسپانیا از نظر تعداد گل زده در جام جهانی از سال 1950 محسوب می شد. سپس در مرحله نیمه نهایی در برابر تیم ملی آلمان قرار گرفتند و با ضربه سر کارلوس پویول که وارد دروازه آلمان شد، اسپانیا بازی را برد و برای اولین بار در تاریخ فوتبال، به فینال راه یافت. بازی فینال را تیم های ملی اسپانیا و هلند برگزار کردند، که بازی با تنها گل اسپانیا به وسیله آندره اینیستا به پایان رسید. بازی نهایی جام جهانی بازی بسیار درگیرانه و خشنی بود، اسپانیایی ها 5 کارت زرد و هلندی ها هم 9 کارت زرد دریافت کردند، مضاف بر اینکه هلند یک اخراجی نیز داشت. به این ترتیب این بازی به عنوان پر کارت ترین دیدار نهایی جام جهانی تا کنون، به ثبت رسید. اسپانیا جام را با زدن تنها 8 گل و دریافت دو گل به پایان رسانید، که از هر دو نظر گل زده و دریافت شده پایین ترین آمار تیم قهرمان در کل دوره های جام جهانی به شمار می رود. همچنین اسپانیا به عنوان تنها قهرمان جام جهانی شناخته شد که چهار بازی آخرش را در مسابقات جام بدون خوردن حتی یک گل، به پایان رسانیده است و همچنین اسپانیا تنها تیم قهرمان در کل دوره های جام جهانی است، که بازی اول خود را به حریف باخته است. همچنین آنها دومین تیمی در جهان هستند، که در خارج از قاره خود، جام جهانی را تصاحب می کنند. قبل از آنها برزیل جام جهانی را در سوئد و همچنین در کره جنوبی فتح کرده بود.

Honours

Competition winner

World Cup 1 times 2010 South Africa
European Championship 3 times None ,   None ,   None

Competition runnerup

European Championship 1 times None
Olympics 1 times 1920 Antwerpen

Stats

Top goals scorers

Top goal assists

Latest results

19/11/18 Spain 5 - 0 Romania
19/11/15 Spain 7 - 0 Malta
19/10/15 Sweden 1 - 1 Spain
19/10/12 Norway 1 - 1 Spain
19/09/08 Spain 4 - 0 Faroe Islands
19/09/05 Romania 1 - 2 Spain
19/06/10 Spain 3 - 0 Sweden
19/06/07 Faroe Islands 1 - 4 Spain
19/03/26 Malta 0 - 2 Spain
19/03/23 Spain 2 - 1 Norway

Scheduled matches

20/03/26 0:30 Spain --- Germany
20/03/29 21:30 Netherlands --- Spain
20/06/05 22:00 Spain --- Portugal
20/06/15 23:30 Spain --- Sweden
20/06/20 23:30 Spain --- Poland
20/06/24 20:30 Winner play-off Path B --- Spain
you can show your name and photo here by signing up into metafootball! signup now!

Fans

Comments

Your comment:

Your comment will be published after site moderators approving it. Only site's registered users can publish their comments without moderation.
Are you sure? Are you sure?